Kopia av IMG_5921

Om Stegeborg

Vi är ett familjeföretag som drivs av Cassandra & Casimir Danielsson; som är tredje generationen på gården. Vi förvaltar Stegeborg och bor här tillsammans med våra tre barn, Adrian, Didrik & Mauritz. Tillsammans med 5 medarbetare (och många sommarjobbare) driver vi en omfattande turistverksamhet. Vi har en restaurang (Stegeborgs Hamnkrog), ett litet hotell (Stegeborgs Trädgårdshotell), en glasskiosk, camping, stugor och båthamn. På gården har vi även ett flygfält som får besök av sportflygplan dagligen under sommarmånaderna.
På Stegeborg finns även Stegeborgs Slottsruin som var kungligt slott fram till 1600-talet. Slottsruinen är ett tydligt landmärke och populärt besöksmål. 2010 tog vi fram en audioguide där Herman Lindqvist läst in Stegeborgs Slott spännande historia. Ruinen lockar ca 8000 besökare per år.

Cassandra, har civilekonomexamen från Stockholms Universitet och har arbetat i verksamheten sedan hösten 2011. Cassandra är ansvarig för vår turistverksamhet, både drift, personal och ekonomi. Innan hon började på Stegeborg jobbade Cassandra som projektledare för internationella konferenser och kongresser på ett företag som heter Meetagain i Stockholm, men hon har även arbetat flera somrar inom hotell och restaurang före och under studietiden.

Casimir är tredje generationen på gården och är uppvuxen med turistverksamheten. Casimir började extra- och sommarjobba i verksamheten redan som 14-åring och har arbetat heltid sedan studenten. Casimir är ensam ägare till Stegeborg sedan 2005. Han har genomfört flera framgångsrika satsningar under sin tid som förvaltare av Stegeborg. Bl.a en utbyggnad av hamnen, nytt servicehus, vinterförvaring för båtar och lyftanordning för detta, för att bara nämna några projekt och investeringar.

Vi älskar att utveckla vår gård och vårt företag. Vi genomför ständigt nya projekt och satsningar. En av våra senaste satsningar är vår ställplats samt tre topp-utrustade stugor i hamnen. Stugorna är delvis byggda med stöd av Landsbygdsfonden.

Välkomna att njuta av vår vackra gård. Vi hoppas Ni ska ha en härlig vistelse hos oss!

IMG_3649
IMG-3833
Stegeborg Slottsruin

Besök vår Hamnkrog, trädgårdscaféet eller glasserian i hamnen

Just nu på Stegeborg

@Stegeborg på Instagram

EnglishGermanSwedish
X